New V6'er - LS1LT1 Forum : LT1, LS1, Camaro, Firebird, Trans Am, Engine Tech Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 15 (permalink) Old 06-19-2010, 11:21 PM Thread Starter
Regular Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Fayetteville, GA
Posts: 287
 
New V6'er

So after my LT1 pissed me off for the last time I divorced her for her little sister...And scored the sweetest deal of all time a 2002 Firebird with 94k for $2,000. It wasnt running right so the guy just wanted to dump it. Its idling rough and has issues until you get it over 1500 rpm other than that its great. The interior is shabby but I still have a brand new tan leather interior from my 95 T/A that I put out of its misery
TheReginator is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 15 (permalink) Old 06-19-2010, 11:22 PM Thread Starter
Regular Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Fayetteville, GA
Posts: 287
 
Yeah it has shaved door handles and a body kit too
TheReginator is offline  
post #3 of 15 (permalink) Old 06-21-2010, 07:24 PM
Yo!
 
R3DLT1's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Oklahoma Bartlesville
Posts: 8,172
 
nice ta to bad its a v6

R3DLT1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 15 (permalink) Old 06-21-2010, 07:48 PM Thread Starter
Regular Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Fayetteville, GA
Posts: 287
 
I know right. I have people in my ear telling me to LS1 it out and it doesnt help that there are dirt cheap LS1 T56 and 4l60E combos going for 1k here lol
TheReginator is offline  
post #5 of 15 (permalink) Old 06-21-2010, 09:37 PM
Less than 8 cylinder Moderator
 
GTP231's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Dover DE aka Slower Lower
Posts: 4,979
 
Send a message via Yahoo to GTP231
Pretty good deal you got there. Ignore the V6 hate from the LT crew. They're jealous of the better engine....

Mr. Black Angus
01 PT Cruiser (beater for now)
03 GTP Stock I swear
13.464 @ 103.51 mph spinning a lil Totaled 9/25/2010
LSx> L67> Cross Fire> LTx
Quote:
Originally Posted by Grims View Post
God said, let there be light, and the optispark was born...and he saw that it was bad.
Quote:
Originally Posted by sweetbmxrider View Post
Lt1's suck.
GTP231 is offline  
post #6 of 15 (permalink) Old 06-21-2010, 10:56 PM
Yo!
 
R3DLT1's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Oklahoma Bartlesville
Posts: 8,172
 
Lol ha ha yes ignore the crew as in just me
R3DLT1 is offline  
post #7 of 15 (permalink) Old 06-24-2010, 02:21 PM
Regular Member
 
preston's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Kentucky
Posts: 263
 
Nice, i like it and that's a sweet deal. have you figured out why its running rough? Try changing coil packs, plugs/wires, hell just give it a good tune up lol. 3800s are good motors.

Preston Middleton


2009 Malibu LS - Black granite metallic, factory 18s
Crown Vic Police Interceptor - my office
1979 Z28 Camaro - My Toy
preston is offline  
post #8 of 15 (permalink) Old 06-24-2010, 06:27 PM Thread Starter
Regular Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Fayetteville, GA
Posts: 287
 
Nah its still parked at a buddies house. I've been too busy parting out this trans am to even mess with that dam car. I'm currently stuck driving a rice mobile (honda)
TheReginator is offline  
post #9 of 15 (permalink) Old 06-24-2010, 07:45 PM
Regular Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 116
 
Nice pickup! Slap a turbo on there and that would be one bad ass car.
3.4 grape o wrath is offline  
post #10 of 15 (permalink) Old 06-24-2010, 08:32 PM
Regular Member
 
Octavarium's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Clinton, WI
Posts: 123
 
Try replacing the TPS along with the MAP sensor. It sounds a lot more to me like a sensor issue to me than a simple tune up issue, but doing both cannot hurt one bit.
Octavarium is offline  
post #11 of 15 (permalink) Old 06-24-2010, 08:35 PM Thread Starter
Regular Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Fayetteville, GA
Posts: 287
 
TheReginator is offline  
post #12 of 15 (permalink) Old 06-24-2010, 08:36 PM Thread Starter
Regular Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Fayetteville, GA
Posts: 287
 
TheReginator is offline  
post #13 of 15 (permalink) Old 06-24-2010, 08:37 PM Thread Starter
Regular Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Fayetteville, GA
Posts: 287
 
and those would make it run crappy and throw that random misfire code?
TheReginator is offline  
post #14 of 15 (permalink) Old 06-24-2010, 11:09 PM
Regular Member
 
Octavarium's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Clinton, WI
Posts: 123
 
Very possible, also change your O2 sensors while you are at it.

Otherwise my 97 GTP (3800 supercharged FTW!) was behaving the same way and it ended up being a burnt valve. Still had power though, got decent mileage, but my idle was rough, however definitely not bad. Simple test for a burnt valve is a compression check, and if you change the plugs, you might as well perform a compression check as it will only take another minute of your time.
Octavarium is offline  
post #15 of 15 (permalink) Old 06-24-2010, 11:11 PM
Regular Member
 
Octavarium's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Clinton, WI
Posts: 123
 
Octavarium is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the LS1LT1 Forum : LT1, LS1, Camaro, Firebird, Trans Am, Engine Tech Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome