Crank but wont start - LS1LT1 Forum : LT1, LS1, Camaro, Firebird, Trans Am, Engine Tech Forums

Welcome to LS1LT1.com/LS3forums.com - please click here to register...

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 (permalink) Old 12-26-2012, 01:05 PM Thread Starter
Regular Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 7
 
Crank but wont start

Alright to start off with i have a 1993 Firebird formula, was a daily driver before all of this started to happen. I was flushing out my cooling system about a week ago when my car just died, it was already late at night so i just let it sit. Went out the next morning and all it would do was crank over, i'm getting good spark and 42 lb's of fuel pressure. I replaced ICM thinking that might have been it but nothing changed. Now heres the thing, if i leave the key on for about 30 minutes or more the car will start right up and shut off once it gets to about 160 degrees .
kalawaka is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 12-26-2012, 02:06 PM
Regular Member
 
Scrub88's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Memphis tn
Posts: 81
 
Maybe your coolant temp sensor front of the water pump it can cause a few problems such as hard starting and driving issues and its sends it signal to the ecu .I assume u kept your opti spark as dry as possible while flushing your coolant

97 ss polo green
2006 cbr1000rr
88 Toyota truck autox toy
Scrub88 is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 12-27-2012, 12:07 PM Thread Starter
Regular Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 7
 
I left the key on in the accessory position now for about a day, went out this morning to work on it and it started right up. Let it run for about 15 minutes but once it heated to about 160 degrees it started to idle rough and the rpm gauge started to spaz and it shut down. Getting confused the more and more i get into this car.
kalawaka is offline  
post #4 of 5 (permalink) Old 12-27-2012, 01:13 PM
Regular Member
 
Scrub88's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Memphis tn
Posts: 81
 
U need to get the car scanned one that shows real time data it will save you a headache if your local parts store has one I would do that I would also check your opti spark wiring harness were it plugs into the opti

97 ss polo green
2006 cbr1000rr
88 Toyota truck autox toy
Scrub88 is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 12-29-2012, 09:06 PM Thread Starter
Regular Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 7
 
pulled codes 16 and 36
kalawaka is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the LS1LT1 Forum : LT1, LS1, Camaro, Firebird, Trans Am, Engine Tech Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome