LED turn signal wont flash!! - LS1LT1 Forum : LT1, LS1, Camaro, Firebird, Trans Am, Engine Tech Forums

Welcome to LS1LT1.com/LS3forums.com - please click here to register...

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 14 (permalink) Old 02-25-2013, 12:27 PM Thread Starter
Regular Member
 
ramcamz28's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Canyon Lake texas
Posts: 80
 
Question LED turn signal wont flash!!

First off yes I replaced the flasher relay!! I converted all my lights to led and bought an aftermarket flasher relay and the turn signals stay lit like the bulb is out however it will flash when I turn the hazards on.

1997 Z28 mosier 12 bolt 411 c-clip enliminators, built 6sp, full bolt on motor. Stuck between 383 or 396 with a big turbo! )

"The few, the proud,the bipolar, the crazy.....LT1 owners!"


ramcamz28 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 14 (permalink) Old 02-25-2013, 12:57 PM Thread Starter
Regular Member
 
ramcamz28's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Canyon Lake texas
Posts: 80
 
Looks good just have to manually make them blink
Attached Images
 

1997 Z28 mosier 12 bolt 411 c-clip enliminators, built 6sp, full bolt on motor. Stuck between 383 or 396 with a big turbo! )

"The few, the proud,the bipolar, the crazy.....LT1 owners!"


ramcamz28 is offline  
post #3 of 14 (permalink) Old 02-25-2013, 02:35 PM
Global Moderator
 
cocobolo95's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Fruitland Park,Florida
Posts: 11,621
 
If you don't have a wiring diagram, 96 factory service manual is available for download in 4th gen section. If you have to have the 97 wiring diagrams, you can download them at BBB Industries- Premium Alternators, Starters, Power Steering Products

Last edited by cocobolo95; 02-26-2013 at 05:47 AM.
cocobolo95 is offline  
post #4 of 14 (permalink) Old 02-25-2013, 05:32 PM Thread Starter
Regular Member
 
ramcamz28's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Canyon Lake texas
Posts: 80
 
I'm thinking it has something to do with the flasher relay cause it has a ground lead and it wouldn't do jack without it grounded. If anything I'll put the regular bulbs back in and the stock relay and see what happens. Thanks for the help

1997 Z28 mosier 12 bolt 411 c-clip enliminators, built 6sp, full bolt on motor. Stuck between 383 or 396 with a big turbo! )

"The few, the proud,the bipolar, the crazy.....LT1 owners!"


ramcamz28 is offline  
post #5 of 14 (permalink) Old 02-25-2013, 06:01 PM
Regular Member
 
steveo's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Vancouver Isl., BC
Posts: 4,954
 
very common for LED lights to not provide enough load for the flasher relay to work. they'll either flash a lot, or not at all. you'll need resistors or some other trick to provide more load.

this kinda thing for example:

http://www.amazon.com/Resistors-Signal-License-Warning-Cancellor/dp/B004EDF8HY
steveo is offline  
post #6 of 14 (permalink) Old 02-25-2013, 06:02 PM
Regular Member
 
steveo's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Vancouver Isl., BC
Posts: 4,954
 
steveo is offline  
post #7 of 14 (permalink) Old 02-26-2013, 12:17 AM
Regular Member
 
screaminZ's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Downriver Michigan
Posts: 366
 
i totally agree, ive ran many led bulbs in the past, get an electronic flasher, got mine at autozone, big yellow one called "loud" problem solved

the factory flashers use electrical resistance to build up heat on the switch inside which turns it on and off as its heated and cooled, leds do not draw enough current to cause resistance in the flasher

and do not use resistors, unless you solder them in, they always come loose and you will get hyperflash or it will stop flashing, then suddenly work again

1996 Trans Am, blown up, rebuilding

2014 GSXR 750
screaminZ is offline  
post #8 of 14 (permalink) Old 02-26-2013, 10:28 AM
10 Second Opti Club
 
sweetbmxrider's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: jersey shore
Posts: 6,663
 
You replaced the hazard relay, not the turn signal relay. You have to drop the panel under the steering wheel and its a few inches down from the rear defrost button. Napa carries the electronic flasher.


Quote:
Originally Posted by ShowNoMercy View Post
this is the internet, take it to seriously and you won't get out alive.
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=iPMmW3giQQc
sweetbmxrider is offline  
post #9 of 14 (permalink) Old 04-09-2013, 08:08 AM Thread Starter
Regular Member
 
ramcamz28's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Canyon Lake texas
Posts: 80
 
Quote:
Originally Posted by sweetbmxrider View Post
You replaced the hazard relay, not the turn signal relay. You have to drop the panel under the steering wheel and its a few inches down from the rear defrost button. Napa carries the electronic flasher.
Is there two under the dash the one I replaced was almost by the trunk button. Working out of town right now don't have it with me but hopefully it'll work

1997 Z28 mosier 12 bolt 411 c-clip enliminators, built 6sp, full bolt on motor. Stuck between 383 or 396 with a big turbo! )

"The few, the proud,the bipolar, the crazy.....LT1 owners!"


ramcamz28 is offline  
post #10 of 14 (permalink) Old 04-09-2013, 10:21 AM
10 Second Opti Club
 
sweetbmxrider's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: jersey shore
Posts: 6,663
 
The hazard relay is easily accessed. The turn signal relay is up by the radio area under the driverside plastic trim.


Quote:
Originally Posted by ShowNoMercy View Post
this is the internet, take it to seriously and you won't get out alive.
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=iPMmW3giQQc
sweetbmxrider is offline  
post #11 of 14 (permalink) Old 04-09-2013, 03:16 PM Thread Starter
Regular Member
 
ramcamz28's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Canyon Lake texas
Posts: 80
 
So do I need another one to make my hazards work?

1997 Z28 mosier 12 bolt 411 c-clip enliminators, built 6sp, full bolt on motor. Stuck between 383 or 396 with a big turbo! )

"The few, the proud,the bipolar, the crazy.....LT1 owners!"


ramcamz28 is offline  
post #12 of 14 (permalink) Old 04-10-2013, 10:28 AM
10 Second Opti Club
 
sweetbmxrider's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: jersey shore
Posts: 6,663
 
You said the hazards work which is why I thought you replaced that flasher and not the turn signal flasher? What exactly is going on?


Quote:
Originally Posted by ShowNoMercy View Post
this is the internet, take it to seriously and you won't get out alive.
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=iPMmW3giQQc
sweetbmxrider is offline  
post #13 of 14 (permalink) Old 07-08-2013, 12:31 PM Thread Starter
Regular Member
 
ramcamz28's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Canyon Lake texas
Posts: 80
 
Turns I had only found the hazard relay I moved it to the turn signal one had turn-signals no hazards bought another relay and put in in the hazard spot and have both now! Thanks you guys are awesome!!!!!!

1997 Z28 mosier 12 bolt 411 c-clip enliminators, built 6sp, full bolt on motor. Stuck between 383 or 396 with a big turbo! )

"The few, the proud,the bipolar, the crazy.....LT1 owners!"


ramcamz28 is offline  
post #14 of 14 (permalink) Old 07-09-2013, 10:38 AM
10 Second Opti Club
 
sweetbmxrider's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: jersey shore
Posts: 6,663
 
I knew it


Quote:
Originally Posted by ShowNoMercy View Post
this is the internet, take it to seriously and you won't get out alive.
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=iPMmW3giQQc
sweetbmxrider is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the LS1LT1 Forum : LT1, LS1, Camaro, Firebird, Trans Am, Engine Tech Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome